Christel Groels

Interieurarchitect en vormgever

Ontwerpen

Brainstorm

Een goed resultaat begint met het formuleren van wensen en van eisen. Een open gesprek waarin we de mogelijkheden verkennen werkt daarvoor vaak uitstekend. We lopen alles door, ik denk mee en formulier de belangrijke kwesties.

Ontwerp

Een ontwerp maken begint ermee dat ik naar je luister en voor je nadenk. Wat je wil bereiken en over wat je echt niet wilt. Ik kijk en analyseer de ruimte. Zo ontstaat er snel een beeld van de mogelijkheden en beste aanpak. Samen vormen we dan een idee van wat er allemaal zou kunnen.

Op basis van de brainstorm, start ik met schetsen en tekenen. Ik maak eerst een voorlopig ontwerp, een aantal grove ideeen. Het beste idee werk ik tot in de puntjes uit.

Ontwerpen gebeurt in een aantal stappen en met regelmatig overleg. Meestal kom ik in de eerste stap met een paar verschillende en verassende opties, want er zijn altijd meerdere mogelijkheden. Ik haal altijd de schoonheid, die vaak al verborgen zit in het pand, naar boven. Samen zoeken we de best passende optie uit, en vanuit daar maak ik een definitief, op maat gemaakt interieurontwerp. Hierin vind ik een optimum tussen functionaliteit en sfeer. Elk ontwerp is uniek, maar de overeenkomsten in mijn ontwerpen zijn altijd kwaliteit, duurzaamheid en persoonlijkheid.

© 2024 Christel Groels

Thema door Anders Norén